Ruimte voor buurtinitiatieven

U ziet ongetwijfeld regelmatig onze borden voorbijkomen langs de wegen in Leiderdorp als u loopt, fietst of in auto zit. Voor de VVD Leiderdorp zijn het geen loze kreten, maar er behoort natuurlijk ook wat uitleg bij. 'Ruimte voor buurtinitiatieven' is te lezen op een van de borden. 

Buurtbewoners weten vaak beter wat er speelt dan de mensen in de lokale politiek. Dag in dag uit zien zij de problemen, maar ook de kansen in de buurt. De VVD is ervan overtuigd dat de buurtbewoners zelf in staat zijn om oplossingen voor problemen te bedenken.

Om dit mogelijk te maken moet de gemeente niet alles dichtregelen, maar juist ruimte geven en waar nodig ondersteunen. Op die manier geven we mensen de vrijheid om zelf hun ideeën uit te proberen, om te experimenteren. De gemeente kan op haar beurt weer leren van deze initiatieven. Als een buurtinitiatief ergens erg goed werkt om een probleem op te lossen, kan de gemeente kijken of dit idee verder uitgerold kan worden. Daarom staan wij voor meer ruimte voor buurtinitiatieven.

Voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 staat Thomas Offerman op plek 7 van de kandidatenlijst.