Ruimte voor honden

U ziet ongetwijfeld regelmatig onze borden voorbijkomen langs de wegen in Leiderdorp als u loopt, fietst of in auto zit. Voor de VVD Leiderdorp zijn het geen loze kreten, maar er behoort natuurlijk ook wat uitleg bij. 'Ruimte voor honden' was te lezen op een van de borden. 

Trouwe viervoeters zijn veelgeziene bewoners van ons mooie dorp. Ook zij hebben een thuis in Leiderdorp. Honden bieden Leiderdorpers gezelschap en een aantal dagelijkse momenten om naar buiten te gaan en zodoende ook sociale contacten te hebben. Hondeneigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de poep van hun viervoeter. Hiertoe zijn de nodige depotdogs geplaatst in het dorp, waarin baasjes de hondenpoep kunnen deponeren. De VVD is ervan overtuigd dat hondeneigenaren die verantwoordelijkheid hebben én nemen.

In en rond Leiderdorp is een beperkt aantal losloopgebieden voor honden. In de Bloemerd en de Houtkamp geldt tussen 1 april en 1 oktober nota bene een aanlijnverplichting. De VVD vindt dat er meer losloopgebieden moeten komen. Natuurlijk mogen honden geen overlast veroorzaken, maar daar zijn baasjes verantwoordelijk voor en ook op aan te spreken. De gemeente moet dit mogelijk maken door meer ruimte te bieden bij bijvoorbeeld het Vadedostrand, de Munnikenpolder en de Houtkamp. Bovendien dient het ‘hondenparadijs’ aan de kant van het Engelendaal opgeknapt te worden. Leven en laten leven! Daarom staan wij voor: meer ruimte voor honden!

Voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen in maart staat Niels Verwers op plek 3 van de kandidatenlijst.



Voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 staat Niels Verwers op plek 3 van de kandidatenlijst.