Zorgen over de verkeersplannen rondom Lidl

De komst van de Lidl komt hortend en stotend dichterbij. Eindelijk! De verwachting is dat de supermarkt voor eind 2019 opengaat. De recente publicatie van de plannen voor de herziening van de verkeersituatie in Het Oude Dorp hangen hiermee samen.

De herziening van de verkeersituatie is noodzakelijk vanwege de bestemmingsplanwijziging. Los daarvan voldeed de huidige verkeersstructuur al langere tijd niet. De kruising van de Ericalaan met de Willem Alexanderlaan is onhandig en gevaarlijk en er is veel te veel verkeer op de Ericalaan en Acacialaan.

Veel inwoners zijn verrast door de geplande maatregelen en de mogelijke gevolgen daarvan. Als bewoner van de Kerkwijk begrijp ik deze zorgen. Onder dit artikel treft u een link aan naar het rapport waarin alle gegevens en plannen staan, inclusief de onderzoeken en gesprekken met betrokkenen die daarvoor gebruikt zijn.

De nieuwe gemeenteraad zal hierover besluiten. Bij die besluitvorming zullen de reacties van omwonenden en betrokkenen en de resultaten van de onderzoeken een grote rol spelen. Dus aarzel niet om ons en de gemeente te laten weten wat uw zorgen zijn en hoe deze zouden kunnen worden weggenomen.

Raadslid Jan Suijkerbuijk, heeft als aandachtsvelden verkeer en bouwprojecten. Voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 staat hij op plek 9.

http://ro-online.leiderdorp.org/productie/NL.IMRO.0547.BPamalia-ON01/b_NL.IMRO.0547.BPamalia-ON01_tb7.pdf