Raadsbesluit Leidse Ring Noord

Ons bereiken sinds kort berichten van enkele bezorgde omwonenden van de Oude Spoorbaan over het feit dat er vanuit Leiden wijzigingen zouden zijn in de plannen voor de verandering van de Oude Spoorbaan in het kader van de Leidse Ring. Zo zou bijvoorbeeld de ondertunneling verdwijnen  en vervangen worden door een kruispunt met stoplichten.

Die Leidse Ring is voor Leiden noodzakelijk en zou in de beoogde vorm voordelen bieden voor Leiderdorp. We hebben in het raadsbesluit hierover afgesproken dat die ondertunneling er zou komen. Hierdoor is doorgaand en lokaal verkeer gescheiden, oversteken voor fietsers veiliger en de Boterhuispolder beter bereikbaar.

Al die zaken zijn vastgelegd in het raadsbesluit en dat is wat er staat te gebeuren. Veranderingen in het plan kunnen niet zonder een nieuw raadsbesluit en wat de VVD betreft gelden voor ons dan dezelfde uitgangspunten als voorheen. Minimaliseer overlast omwonenden en zorg dat de structuur bijdraagt aan onze plannen om doorgaand verkeer buitenom te laten gaan.

Wij hebben anders dan globaal via enkele omwonenden nog niets vernomen over andere invulling van de vastgelegde plannen. Wat ons betreft is het vrij simpel: we hebben een raadsbesluit. Ondertunneling is en blijft een van de meest cruciale zaken daarin.

Jan Suijkerbuijk