Meedoen in Leiderdorp samen met Incluzio

‘Mijn benen doen het opeens niet meer. Ik vind het vreselijk om afhankelijk te zijn. Wat gezellig dat u even komt.’ (bewoonster Kastanjelaan, 95 jaar) Gevonden! De partner waarmee het programma Meedoen in Leiderdorp (een van de drie programma’s uit het coalitietakkoord 2018 - 2022 van LPL, VVD en CDA) uitgevoerd gaat worden. En niet de eerste de beste.

© Brigitte van Elburg

‘Mijn benen doen het opeens niet meer. Ik vind het vreselijk om afhankelijk te zijn. Wat gezellig dat u even komt.’ (bewoonster Kastanjelaan, 95 jaar)

 

Gevonden! De partner waarmee het programma Meedoen in Leiderdorp (een van de drie programma’s uit het coalitietakkoord 2018 - 2022 van LPL, VVD en CDA) uitgevoerd gaat worden. En niet de eerste de beste. Een organisatie namelijk, die:

-      de verbinding legt tussen de welzijnsvoorzieningen, de preventieve voorzieningen en de specialistische ondersteuning;

-      preventieve activiteiten en algemene voorzieningen organiseert voor alle inwoners in elke fase van hun leven;

-      met behoud van Leiderdorpse vrijwilligers en met een accent op wijkinitiatieven;

-      met als doel het vergroten van de zelfredzaamheid, participatie, samenredzaamheid en het verminderen van eenzaamheid.

 

Incluzio Leiderdorp (onderdeel van Incluzio B.V.) is de naam van de partner die het vertrouwen heeft gekregen van de gemeente ondersteuning te organiseren voor iedereen die meer nodig heeft dan de zorg die familie, buren of kennissen (indien aanwezig) kunnen geven. Dit betekent het einde van bekende welzijnsorganisaties met een grote staat van dienst zoals Pluspunt en Sociaal Cultureel Werk. Maar ook de start van een noodzakelijke vernieuwing met als inzet snelle, laagdrempelige en betaalbare ondersteuning dicht in de buurt.

 

Vooruitlopend op de startdatum van 1 januari 2019 is Incluzio al volop bezig met het bekendraken in het dorp. Met het in kaart brengen van behoeften van inwoners, het werven van vrijwilligers en medewerkers, het kennismaken met de gemeenteraad. Laten we hopen op een vloeiende overgang en een vliegende start.