Lang verwachte opknapbeurt van het Statendaalderplein

Het Statendaalderplein is al jaren toe aan een opknapbeurt. Dat kunnen we allemaal zien. De grond is op een aantal plekken verzakt, het meubilair nodigt niet meer uit om gebruikt te worden en de trappen sluiten op veel plekken niet goed meer aan. Dit alles nodigt niet uit om een bezoek te brengen aan de Winkelhof.

Sinds 2009 zijn er verschillende plannen gepresenteerd om de Winkelhof uit te breiden en het Statendaalderplein een opfrisbeurt te geven. Die opfrisbeurt is al die tijd gekoppeld geweest aan de ontwikkeling van nieuwbouw op diezelfde locatie. Wij trekken die koppeling nu graag los, omdat de huidige situatie wat ons betreft niet wenselijk is..

Visitekaartje
De VVD ziet dit plein als het visitekaartje van onze mooie gemeente en wil daarom niet langer wachten met het opknappen. Daarin staan we niet alleen want met ons is het ook al erg lang de wens van een meerderheid in de raad, de omwonenden en ondernemers om dit plein aan te pakken. Het College heeft een plan laten maken waarin wij als gemeente voor relatief lage kosten dit plein een mooie opfrisbeurt kunnen geven. Daar zijn wij erg blij mee en wij zullen daarom ook instemmen met dit plan. 

In de plannen zoals die nu voorliggen wordt het plein weer egaal gemaakt, komen er groenperken en wordt er nieuw meubilair geïnstalleerd. Ook komen er effectievere fietsensteunen waardoor er meer fietsen kunnen worden weggezet zonder dat deze in de weg staan. Dit alles om het plein weer leefbaar te maken en de Winkelhof weer een mooie entree te geven.