Een goed verstaander....

Degelijk financieel beheer is een speerpunt van de VVD. Al jaren.

Naast een inhoudelijke beoordeling van plannen, houden we de financiën altijd nauwgezet in de gaten.

Leiderdorp staat er financieel niet slecht voor. Er zijn goed gevulde reserves en de financiële huishouding van de gemeente kan een stootje hebben, wanneer tijdelijk donkere wolken worden verwacht. Dat is op zich positief nieuws, maar is alles wel zo zonnig als het lijkt?

In juni 2022 viel in de media te lezen dat de gemeente van Leiderdorp, op grond van de cijfers in de 1e Bestuursrapportage, een tekort verwachtte over 2022 van €220.000. Er werden destijds plausibele verklaringen gegeven, die het verhaal geloofwaardig maakten. Wat schetst onze verbazing in de uiteindelijke jaarrekening over 2022? Het resultaat over boekjaar 2022 is een overschot van ruim €3,7 miljoen! … 3,7 Miljoen!!!

Natuurlijk is een positief resultaat beter dan een negatief resultaat, maar in de huidige tijden wordt het nóg belangrijker dat we de financiën goed in de gaten houden. De vooruitzichten zijn namelijk uitermate zorgwekkend. De jaren 2026 en 2027 krijgt de gemeente het niet meer voor elkaar de begroting sluitend te maken. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg: óf er moet bezuinigd worden óf de gemeentelijke belastingen gaan omhoog...

Beide keuzes zal de VVD niet blind steunen. De VVD zal zeer nauwgezet in de gaten houden welke keuzes het college maakt en schuwt daarbij een stevig debat niet!