Zorgvuldigheid vereist

Zorgvuldigheid in politiek handelen is een actueel onderwerp. Dat was zo, is nog steeds zo en zal ook nog wel even zo blijven. Ook in de Leiderdorpse gemeenteraad is hier continue aandacht voor. En volledig terecht. Bepaalde fracties hebben hier een uitgesproken mening over en lezen graag anderen de les.

Met name GroenLinks roffelt in deze stevig op de trom. Het is dan ook op zijn minst opmerkelijk te noemen dat die partij nu pleit voor het deelnemen van raadsleden in door de gemeente ingestelde klankbordgroepen, die de uitvoering van door henzelf vastgesteld beleid aangaan. En waarbij zij daarna in hun functie als raadslid diezelfde uitvoering gaan toetsen en beoordelen op de door henzelf vastgestelde kaders.

Volgens ons een ongewenste beïnvloeding van het proces, hoe goed bedoeld ook. We moeten onze raadsleden dan ook beschermen tegen zichzelf en situaties waarin zaken door elkaar gaan lopen. Dan begeven wij ons op een hellend vlak. En dat kan nooit de bedoeling zijn. Toch vindt Groenlinks dit blijkbaar wel gepast en wil over deze volgens ons vanzelfsprekendheid zelfs een debat in de gemeenteraad. Wordt vervolgd maar wat ons betreft kan er maar 1 uitkomst zijn….


Willem Joosten