Als u dit leest, dan staat het vast

De VVD maakt zich al heel veel jaren druk om het verkeer in Leiderdorp. Snel én langzaam verkeer, want verkeer is verkeer. En gelukkig hebben we al veel bereikt. De idiote busbaan op de Stierenbrug (wie kent hem nog) is verdwenen. Stoplichten langs de Engelendaal zijn verbeterd; verkeer staat daar niet meer onnodig stil voor een lege kruising. Ook de fietspaden zijn aangepakt.

Maar we zijn er nog lang niet en we blijven dan ook ijveren voor het feit dat inwoners makkelijker en veiliger van A naar B kunnen. Dat mensen ’s-ochtends gewoon naar hun werk kunnen en niet onnodig stilstaan.
Als u onze reclameborden kon lezen… dan stond het daar weer vast. Het verkeer in Leiderdorp staat te veel vast op steeds dezelfde knelpunten. De (mooi opgeknapte) Persant Snoepweg is een sluipweg voor verkeer dat hier in het dorp niets heeft te zoeken. Vervolgens staan alle daarop uitkomende wegen dicht en in extreme gevallen gaat het zover dat ook de haarvaten in de wijken zelf volkomen verstopt zijn.

De VVD blijft zich inzetten dat doorgaand verkeer om Leiderdorp heen moet rijden. We kunnen voor het sluipverkeer geen slagboom plaatsen op de rotonde vanaf de snelweg. Maar we kunnen wél informatieborden laten plaatsen op de snelweg waarop in tijd uitgedrukt zichtbaar is voor de bestuurders aldaar dat binnendoor sluipen geen zin heeft en dat de 2-baans A4 afrijden toch sneller is.

We blijven druk zetten bij Rijkswaterstaat dat een 2-baans snelweg met een lange in- en uitvoegstrook heel iets anders is dan een 3-baans snelweg en daarvoor hebben we als regiogemeenten meebetaald. Niet voor dit gedrocht.

We zouden graag zien dat sommige zaken sneller gerealiseerd zouden zijn. Daar zetten we ook op in, maar helaas werkt het in Nederland niet altijd zo. We hopen dat u nog geduld kunt uitoefenen wanneer Leiderdorp weer eens vast staat. En als u dan toch stilstaat, bedenk dan welke vooruitgang we al wel geboekt hebben en besef… wij staan niet stil. De VVD blijft ijveren voor een betere doorstroming in ons mooie dorp, zodat we allemaal naar ons werk kunnen, makkelijk weer naar huis kunnen gaan en kunnen genieten van het leven naast de rit van A naar B.

Jan Suijkerbuijk